Zuurgooier Delhaize morgen uitgeleverd aan ons land

Zuurgooier Delhaize morgen uitgeleverd aan ons land
Antwerpen -

Jelle F. (42), de Nederlandse verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van warenhuisketen Delhaize, wordt dinsdagvoormiddag uitgeleverd aan ons land. In de namiddag wordt hij verhoord en ’s avonds verschijnt hij voor de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het Brusselse parket.

De verdachte zou eind oktober uit Amsterdam, waar hij een administratieve job had bij een scheepswerfbedrijf, vertrokken zijn, zogezegd om naar Barcelona te verhuizen. De Belgische speurders vermoeden echter dat hij daar nooit is geweest maar een hele tijd in België heeft rondgedoold en verantwoordelijk is voor de aanval op een Delhaizewarenhuis in de Antwerpse Museumstraat, op 20 februari.

Bij die zuuraanval werd een 52-jarige poetsvrouw overgoten met een zuur. Het slachtoffer raakte niet alleen zwaar verbrand door het product, maar liep ook interne verwondingen op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een tijdlang in een kunstmatige coma werd gehouden. Intussen is de vrouw daar uit ontwaakt.

De zuuraanval werd nog dezelfde dag opgeëist door een man die al verschillende maanden Delhaize aan het afpersen was. De supermarktketen had in december via e-mail al minstens twee dreigbrieven gekregen waarin gedreigd werd met zuuraanvallen op klanten. Die mails werden ook naar Belga gestuurd. Delhaize zou daarop, zowel voor als na de zuuraanval, in totaal zo’n 40.000 euro gestort hebben op rekeningen die gelinkt waren aan anonieme Franse kredietkaarten waarover de afperser beschikte.

Donderdag werden huiszoekingen uitgevoerd in de flats in Amsterdam waar F. had gewoond, maar die zouden weinig opgeleverd hebben. Dinsdag wordt hij dan ook overgebracht naar ons land, waar hij in de namiddag verhoord zal worden. ‘s Avonds verschijnt hij voor de onderzoeksrechter.

Corrigeer

MEER NIEUWS