Ziekenhuis Netwerk Antwerpen: 'Gehandeld conform procedures'

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen: 'Gehandeld conform procedures'

Foto: ss

Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen bevestigt in een persbericht dat een 17-jarig meisje via de gespecialiseerde spoedafdeling van het ZNA Psychiatrisch Ziekenhuis Stuivenberg maandag naar justitie verwezen werd. Volgens woordvoerster Renée Willems gebeurde dat conform de procedures. Jeugdrechter Christian Denoyelle laat weten dat het meisje intussen overgebracht werd naar het justitiepaleis en dat men naarstig op zoek is naar een oplossing.

Het meisje kon maandag niet meer bij ZNA terecht en werd daarom met een ziekenwagen naar het justitiepaleis gebracht. De bevoegde jeugdrechter probeerde nog in allerijl om geschikte opvang te vinden, maar er was nergens plaats. De tiener bracht uiteindelijk de nacht door in een doorgangscel van de lokale politie.
 

 

'ZNA kan niet ingaan op de details van dit particuliere dossier omwille van de privacy van de patiënte, die reeds geruime tijd door het ziekenhuis verzorgd wordt', aldus ZNA dinsdag in een persbericht. 'We wensen wel duidelijk te stellen dat het ziekenhuis conform de procedures voor een dergelijke casus gehandeld heeft,' aldus Willems.

Het is niet de eerste keer dat het plaatstekort in de kinder- en jeugdpsychiatrie wordt aangeklaagd. Zo was er eerder deze maand het nieuws dat een 16-jarig meisje in een psychiatrische instelling voor volwassenen moest worden opgenomen. En ook in 2013 werd een zwaar autistisch meisje gedwongen opgenomen in een psychiatrie voor volwassenen omdat er nergens anders plaats was.

Vlaams parlementslid Freya Van den Bossche (sp.a) reageerde op Twitter:

 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS