Antwerp en Aalstar staan voor helse klus in Beker van België

Antwerp en Aalstar staan voor helse klus in Beker van België

Foto: WAS

Vanavond omstreeks 22u30 weten we wie de finale van de Beker van België op 6 april in Vorst nationaal betwist. Oostende trekt met een bonus van veertien punten naar Antwerp Giants en Okapi Aalstar moet met minstens drie punten winnen in Luik.

Port of Antwerp Giants hangt in de touwen. De blessure van Ryan Pearson en vier nederlagen op een rij brachten twijfels in de Lotto Arena. Wil de havenploeg zich alsnog kwalificeren voor de finale van de Beker van België moet het vanavond tegen Oostende met minstens vijftien punten winnen (heen 75-61). Tegen een uitgekookt Oostende een bijzonder lastige klus. Zeker ook omdat de Amerikaanse sterkhouder Ryan Pearson geblesseerd is. Bij de kustploeg is Quentin Serron met een enkelblessure onzeker.

‘Ryan speelt vanavond en wordt dan aan de teen geopereerd (meteen einde seizoen, cpm). Hopelijk kan hij ons vanavond nog helpen richting stunt,’ zei sportief manager Leo De Rycke van Antwerp Giants. ‘We beseffen dat Antwerp Giants een gewond dier is. Dan blijft het opletten,’ waarschuwt coach Dario Gjergja van Oostende.

Ajuinen in Luik

Okapi Aalstar staat ook voor een zware opdracht. On the road kan het deze campagne amper juichen. Willen de Ajuinen zich kwalificeren voor de finale van Beker van België moet na het verlies (72-74) in het eigen Forum in Luik vanavond met minstens drie punten worden gewonnen. Met Tyren Johnson (enkel) onzeker lijkt Luik op papier iets meer favoriet en is een Vlaamse finale in de Belgische Cup dan ook een vraagteken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.