Verdachte zuuraanval gaat over tot bekentenissen

Antwerpen -

De Nederlander die verdacht wordt van de zuuraanval op een schoonmaakster in een Antwerpse Delhaize werd dinsdag voor een tweede keer verhoord. Nadat hij eerder op de dag medewerking had geweigerd, legde de man nu toch gedeeltelijke bekentenissen af. Dat meldt het parket van Brussel.

Dinsdag om 11 uur werd de 42-jarige verdachte door de Franse justie overgeleverd aan België. In de voormiddag tijdens een eerste verhoor maakte hij een rustige indruk, maar werkte hij niet mee en beriep hij zich op het zwijgrecht. Tijdens een tweede verhoor dinsdagavond heeft J.F. echter wel gedeeltelijke bekentenissen afgelegd over de afpersingen.

‘De raadsman van de verdachte heeft aan de onderzoeksrechter de aanstelling van een college van deskundigen gevraagd, om een expertise naar de geestestoestand van zijn cliënt te bekomen’, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. ‘Het is evenwel zo dat de verdachte voor de onderzoeksrechter verklaard heeft Nederlands te verkiezen als proceduretaal. Daarom wordt het onderzoek vermoedelijk nog binnen de maand overgedragen aan een Nederlandstalige onderzoeksrechter.’

De onderzoeksrechter heeft J.F. onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor afpersing én poging tot moord. De verdachte werd na het verhoor overgebracht naar de gevangenis van Sint-Gillis.

Op de vlucht

Op 20 februari gooide de verdachte zuur over een schoonmaakster in een Antwerps filiaal van Delhaize en sloeg daarna op de vlucht. De vrouw raakte zwaargewond en vertoefde een tijd in levensgevaar.

Jelle F. werd begin deze maand opgepakt in Frankrijk. De Nederlander had bij zijn familie thuis laten verstaan dat hij naar Barcelona verhuisd was. De Belgische justitie vermoedt echter dat hij al die tijd in België heeft rondgezworven.

Corrigeer

MEER NIEUWS