Café Rozenhof verzegeld wegens prostitutie en witwaspraktijken

© mph

De inval bij café Rozenhof in Herentals kaderde in een grootschalig onderzoek naar een bende die betrokken is in de handel van drugs en verdovende middelen, cannabisplantages, prostitutie en witwaspraktijken. In Merksem werden chemische producten gevonden die vermoedelijk voor een drugslabo gebruikt zouden worden. Dat meldt het Antwerpse parket.

doro

De Antwerpse politie startte in juni 2014 een grootschalig onderzoek naar een bende die verdacht werd verdovende middelen vanuit het Antwerpse te verhandelen. Dat gebeurde nadat verschillende Waregemse drugdealers van Albanese oorsprong op heterdaad waren betrapt.

Haven

Verdere onderzoek bracht aan het licht dat de verdachten ook cocaïne invoerden via de haven van Antwerpen en de luchthaven van Schiphol en dat ze een aantal cannabisplantages hadden opgezet. Voor de plantages werkten ze samen met mensen uit de omgeving van Herentals.

Het speurwerk leidde op 2 en 4 maart tot een gecoördineerde actie met huiszoekingen op een 16-tal plaatsen. In Herentals vielen de speurders binnen in café Rozenhof. De zaak werd onder meer wegens prostitutie en witwaspraktijken verzegeld.

In totaal werden dertien personen van Albanese of Belgische origine gearresteerd. Twaalf van hen werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

Merksem

Er werden drie actieve cannabisplantages ontdekt en de politie legde beslag op 1 kg cocaïne, 2 kg marihuana, 45.000 euro cash geld in baar geld en zes voertuigen. Op één van de onderzochte adressen, een appartement in Merksem, trof de politie chemische producten die vermoedelijk zouden gebruikt worden om cocaïne uit kledij te halen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs