OVERZICHT. Turnhoutenaren iets minder ontevreden over eigen stad

OVERZICHT. Turnhoutenaren iets minder ontevreden over eigen stad

Turnhout heeft een veel groen en veel speelruimte in de stad, zo blijkt uit de Stadsmonitor. Toch zijn de binken er niet tevreden over. Foto: bdd

Turnhout -

Turnhout is een fijne stad om in te wonen, maar de inwoners kunnen er fameus zagen. Dat lijkt wel de conclusie van de Stadsmonitor. ‘Maar dat is te kort door de bocht’, zegt burgemeester Eric Vos (TIM). De Turnhoutenaren zijn het minst tevreden over hun stad dan alle centrumstadbewoners, maar de tevredenheid stijgt wel met tien procent ten opzichte van de vorige meting.

De vijfde editie van de Stadsmonitor, een uitgave van het Agentschap Binnenlands Bestuur, geeft opnieuw een beeld van de maatschappelijke ontwikkelingen in de dertien Vlaamse centrumsteden. Turnhout, de kleinste van de dertien, is de sterkste stijger op het vlak van vrijetijdsactiviteiten, heeft een meer dan gemiddeld aantal amateurgezelschappen en bijna vier op de tien Turnhoutenaars zijn betrokken bij het verenigingsleven. Alleen bezoeken aan de bibliotheek en aan zomerfestivals boeren achteruit. Veel cultuur, maar toch daalt de tevredenheid.

Wat de binken veranderd willen zien in hun stad, leest u in Het Nieuwsblad editie Kempen van dinsdag 17 maart.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio