Microsoft wil vrede sluiten met illegale Windows-gebruikers

Microsoft wil vrede sluiten met illegale Windows-gebruikers

Foto: AP

Wie een illegale versie van besturingssysteem Windows gebruikt op zijn computer, kan komende zomer gratis updaten naar een legale versie van Windows 10. Dat heeft Microsoft woensdag bekendgemaakt.

De beslissing van Microsoft is een ongeziene poging van het bedrijf om het aantal illegale gebruikers te doen afnemen. Vooral in China is dat noodzakelijk. Honderden miljoenen mensen, drie vierde van alle Windows-gebruikers, hebben er een illegale versie van het besturingssysteem op hun computer.

‘Alle computers die het besturingssysteem kunnen draaien, krijgen een gratis update naar Windows 10’, vertelde Terry Myerson van Microsoft woensdag aan Reuters. ‘Zo hopen we opnieuw een band te krijgen met de gebruikers die Windows op een illegale manier in huis haalden.’

Aanvankelijk leek Microsoft alleen gebruikers van Windows 7 en de latere versies een gratis update te gaan geven, maar het bedrijf breidde dat plan nu dus uit.

Windows 10 wordt komende zomer wereldwijd gelanceerd. Wanneer precies is nog niet geweten. Kenners verwachten het besturingssysteem in de herfst, want Microsoft heeft een voorgeschiedenis met late releases.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees