Buurt kreeg zijn zegje over invulling van de Paterssite

Paterskerk wordt nieuwe thuis van verenigingsleven

Paterskerk wordt nieuwe thuis van verenigingsleven

De Paterskerk, met op de achtergrond Siniscoop, neemt de functie van de volzette zaal Familia over. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

De Paterskerk wordt een polyvalente ruimte en moet de taak van de zaal Familia, die verdwijnt, overnemen. De rest van de site wordt ingenomen door een kloostertuin en een veertigtal woongelegenheden. De buurt bepaalde mee de toekomst.

Het stadsbestuur kocht de Paterssite om er een woonproject met gemeenschapsvoorziening te realiseren. De ontwerpers legden hun eerste ontwerpen deze maand voor aan de buurt en de gebruikers van zaal Familia, op dezelfde site gelegen. ‘De Paterssite is een voorbeeld van participatie: de buurtbewoners zagen de voorstellen als eerste en kregen inspraak’, prijst schepen van ruimtelijke ordening Christel Geerts (SP.A).

‘Een belangrijke zorg was de omvorming van de Paterskerk tot een polyvalente en flexibele zaal, voornamelijk gericht op het verenigingsleven en culturele evenementen’, zegt Geerts. ‘We moeten ervoor zorgen dat eerst de kerk wordt heringericht en dan pas zaal Familia wordt afgebroken. Zo voorkomen we dat de vele gebruikers van Familia twee tot drie jaar zonder zaal zitten.’

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Waasland van donderdag 19 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio