Yahoo! verlaat China

Yahoo! verlaat China

Foto: EPA

De Amerikaanse internetonderneming Yahoo! gaat haar onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Peking sluiten. Het bedrijf trekt zich daarmee volledig terug uit China.

‘We hebben onze werknemers in Peking meegedeeld dat we ons kantoor daar zullen sluiten’, zo meldt een woordvoerder van Yahoo! donderdag. Volgens een bron van het financiële persbureau Bloomberg gaan daardoor tweehonderd tot driehonderd jobs verloren. Maar Yahoo! wil dat cijfer niet bevestigen.

‘We gaan bepaalde activiteiten concentreren in een kleiner aantal kantoren, onder meer in onze hoofdzetel in Sunnyvale in Californië’, zo luidt de uitleg van het bedrijf. ‘We evolueren voortdurend, om ervoor te zorgen dat we onze middelen beter kunnen toewijzen en om een beter samenwerking en innovatie binnen de onderneming aan te moedigen.’

Yahoo! had zijn aanwezigheid in China eerder al tot een minimaal niveau beperkt. Twee maanden geleden nog werd de intentie bekendgemaakt om de banden met het Chinese e-commercebedrijf Alibaba door te knippen.

Corrigeer

NIEUWS