WielrennenElite z/c & beloftenHandzame Challenge - Laatstejaarsbelofte Daan Myngheer gaat resoluut voor de overwinning

‘Weer op juiste spoor’

‘Weer op juiste spoor’

Daan Myngheer: ‘Het is dit seizoen alles of niets om prof te worden.’ Foto: Bart Vandenbroucke

Hooglede -

Daan Myngheer hoort er weer helemaal bij. Na enkele ereplaatsen bij de grote jongens gaat de laatstejaarsbelofte vandaag in de Handzame Challenge op zoek naar zijn eerste seizoenszege.

‘Ik zit weer op het juiste spoor’, zegt de Hoogledenaar van Vérandas Willems. ‘In al mijn wedstrijden heb ik al goed gepresteerd, alleen kan ik nog geen topuitslagen voorleggen. Een negende prijs in de Ster van Zwolle en een vijftiende plaats in de Kattekoers spreken onvoldoende tot de verbeelding, besef ik. Het is tijd dat ik eens kan toeslaan. Vandaag in de Handzame Challenge krijg ik in elk geval een mooie kans. Na al dat labeur bij de profs zou ik een tikje overschot moeten hebben tussen de eliterenners zonder contract en beloften. Ik heb er zin in.’

Vorig jaar bleef Myngheer in het truitje van EFC-Omega Pharma-Quick Step ter plaatse trappelen. ‘Door gezondheidsproblemen was het een snertseizoen’, blikt de gewezen provinciale beloftenkampioen terug. ‘Ik kwam er niet aan te pas in het grote werk. Gelukkig heb ik de moed niet laten zakken. Ik heb hard gewerkt tijdens de winterperiode. De aanpak van ploegtrainer Kristof De Kegel bevalt me. Ik train nu anders. Voor het eerst werk ik minutieus met wattage en hartslag. Ik voel me heel sterk.’

Alles of niets

‘Voor mij is dit een cruciale campagne. Bij Vérandas Willems kan ik een mooi programma afwerken. Als ik op het einde van het seizoen geen profcontract kan versieren, wordt het zo goed als onmogelijk om mijn wielerdroom waar te maken. Het is alles of niets. Ik wil de komende weken een selectie afdwingen voor de beloftenversie van de Ronde van Vlaanderen. In dat soort wedstrijden moet ik mijn profwaardigheid kunnen bewijzen’, zegt de zoon van ex-renner Ivo.

Handzame Challengeis net als de Handzame Classic een koers van De Krekedalvrienden. Deze 1.12-wedstrijd voor eliterenners zonder contract (onder 27 jaar) en beloften start aan 't Klein Strand in Jabbeke. Na een grote ronde van 89,3 kilometer zijn er nog vier plaatselijke ronden in en om Handzame. Vorig jaar won Rob Leemans voor Joeri Calleeuw en Benjamin Declercq. Vandaag moeten naast Daan Myngheer ook Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Matthias Vandewalle, Kevin Deltombe, Robbe Vangheluwe, Jochen Deweer, Jan Logier en Matthias Legley in staat zijn om mee te doen voor de bloemen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio