Nieuwe K3 kandidaten kunnen alvast beginnen oefenen met deze app: ‘Zing mee met K3’

Nieuwe K3 kandidaten kunnen alvast beginnen oefenen met deze app: ‘Zing mee met K3’

Woensdag stond het hele land op zijn kop nadat Karen, Kristel en Josje aankondigde dat ze met K3 gaan stoppen. Maar het verhaal van K3 is nog niet helemaal ten einde: Studio 100 gaat in een tv-show op zoek naar drie nieuwe meisjes voor K3. Naar aanleiding van het afscheid van het huidige K3-team lanceerde Cartamundi Digital de ‘Zing mee met K3’-app. ‘Nieuwe K3 kandidaten kunnen via de speciale meezing-app hun talent nu al oefenen en bijsturen’, klinkt het in een persbericht van het bedrijf.

De afgelopen maanden werkten Cartamundi Digital,MU Technologies en Studio 100 samen aan een K3 meezing-app. Die is sinds woensdag beschikbaar voor iPad en zal binnenkort ook beschikbaar zijn voor andere mobiele toestellen. Je kan de app momenteel al kopen voor 1.99 euro op iTunes.

‘Kinderen kunnen straks in de tuin, op hun kamer of op school de teksten en melodieën leren en zelfs virtueel optreden met K3-liedjes’, zegt Jelle Van de Velde, General Manager bij Cartamundi Digital.

Hoe werkt het?

Het concept van de app is vrij eenvoudig: kinderen kunnen stapsgewijs leren meezingen met hun favoriete K3-liedjes. In de app kan je luisteren naar de lead vocal, de backing vocals en de instrumentale versies van tien liedjes. Je kan de zangstemmen apart beluisteren of samen met de muziek. De ‘Zing mee met K3’-app analyseert ook de stem van de persoon die via de app aan het oefenen is. Op basis van je performance geven de meisjes van K3 zelf tips en aanmoedigingen.

‘Als je echt goed oefent en beter wordt, kan je met de app zelfs beginnen optreden voor een virtueel publiek. Met wat verbeelding sta je op een echt podium te zingen en voor je het weet ben je de nieuwe K3 kandidaat. De zanganalyse van de app zorgt er ondertussen voor dat je meer applaus krijgt als je het liedje echt helemaal juist gezongen hebt. Een mobiele zangcoach eigenlijk. Volgens ons zit daar wel toekomstmuziek in’, zegt Jelle Van de Velde.

Momenteel biedt de app de volgende tien liedjes aan:

1) HalloK3

2) Waar zijn die engeltjes?

3) En ik dans

4) Loko Le

5) Oya Lélé

6) Alice in Wonderland

7) Eyo

8) Kuma he

9) Mama se

10) Ya Ya Yippee

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees