OVERZICHT. Deze 74 risicokruispunten zijn nog steeds niet aangepakt

OVERZICHT. Deze 74 risicokruispunten zijn nog steeds niet aangepakt

Foto: rr

Dertien jaar nadat Vlaanderen met veel bombarie aan­kondigde snél werk te maken van het wegwerken van de gevaarlijke kruispunten, zijn 74 van die ‘zwarte punten’ nog steeds niet aan­gepakt.

In 2002 kondigde toenmalig Vlaams minister van Mobiliteit Steve Stevaert (SP.A) aan dat hij komaf ging maken met 800 punten langs Vlaamse gewestwegen waar vaak zware ongevallen gebeuren.

‘Binnen de vijf jaar (2007) moeten al die zwarte punten verkeersveiliger zijn gemaakt’, zo kondigde hij aan, met als reden het hoge aantal verkeersdoden en -gewonden op onze wegen. Waarna ambtenaren en wegenwerkers aan de slag gingen, ook al deed de toenmalige CD&V-oppositie de uit­latingen van Stevaert af als ‘zijn zoveelste loze belofte, gebaseerd op budgettair drijfzand.’

Vandaag, dertien jaar later, is de deadline van 2007 inderdaad bijlange niet gehaald. Anno 2015 moeten nog steeds 74 zwarte punten langs Vlaamse gewestwegen worden aangepakt, zo blijkt uit een lijst die Vlaams N-VA-parlementslid Paul Van Miert bij partijgenoot en Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts opvroeg.

Lees de reactie van minister Weyts in Het Nieuwsblad van vrijdag 20 maart.

Corrigeer

MEER NIEUWS