Taskforce moet fenomeen in kaart brengen

Populaire huursite Airbnb in vizier van Stad Gent

Populaire huursite Airbnb in vizier van Stad Gent

Foto: -

Gent - Gent wil greep krijgen op Airbnb, een populaire Amerikaanse website waarmee mensen eigenhandig hun huis of appartement verhuren. Ook in Gent worden er honderden kamers, bedden en zelfs hele huizen verhuurd via Airbnb. Een nieuwe taskforce moet het fenomeen onder controle houden. ‘Het is een sympathiek idee, maar mag niet ontsporen.’

Een sofabed in de schaduw van het belfort, een loft met zicht op de Graslei, een studio aan het Sint-Pietersstation, een woonboot in de Macharius-wijk... Het is allemaal te vinden via Airbnb, een website waarmee eigenaars zonder veel gedoe of regels een slaapplek kunnen verhuren aan iedereen ter wereld.

De website is al jaren een vaste waarde in de reissector, als alternatief naast het vaste circuit van hotel en bed-and-breakfasts, maar is ook al jaren in ons land goed bekend. In Gent zijn er meer dan driehonderd adressen te vinden voor prijzen tussen de 20 en 200 euro. Dat gaat van een zetel in iemand zijn living tot een volledig huis. Soms gaat het om officiële toeirstische adressen, maar vaak om private.

Kortetermijnverhuur heet het fenomeen in het jargon. En Gent wil het extra in de gaten gaan houden. Er wordt een taskforce Private Huur opgericht, die onder andere de impact van platformen zoals Airbnb in kaart moet brengen.

Lees de reacties van Stad Gent en Gentse Airbnb-verhuurders in de weekendkrant van De Gentenaar van zaterdag 21 maart 2015

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees