Foto van machteloze dokter gaat viraal

Foto van machteloze dokter gaat viraal

Foto: rr

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Dat bewijst deze foto van rouwende dokter uit Californië, die een ambulancier op de sociale netwerksite deelde. Je voelt de machteloosheid van een arts die tot het uiterste is gegaan om een patiënt te redden, maar daar niet in slaagde.

Veel meer informatie bij deze foto ontbreekt, buiten nog het weetje dat de Amerikaanse ambulancier de toestemming had van de dokter om de foto te delen. Het team zou er alles aan hebben gedaan om bij een noodinterventie het leven van een 19-jarige jongen te redden, maar die zou het niet hebben gehaald.

Ondank de vele vragen die dit beeld oproepen, gaat de foto op enkele uren tijd viraal over de hele wereld en is die al honderdduizenden keren bekeken. De foto gaat vooral leven door de vele reacties die gebruikers van sociale media delen. Het beeld maakt veel los over het betekenisvolle, maar vaak anonieme, werk van artsen en verplegers.

‘Dat ene moment, dat je stopt met de reanimatie, je om je heen kijkt, checkt of je schoenen niet meer onder het bloed zitten voordat je met de familie gaat praten en je vervolgens je doktersjas weer aandoet en diep ademhaalt. Ik herken mezelf in de arts op de foto,’ reageerde een andere arts.

‘Ben net thuis van mijn shift in de operatiekamer,’ reageert nog een professional. ‘Het laatste jaar was erg zwaar en ik heb al vaak overwogen om ermee te kappen. Ik weet precies hoe deze dokter zich voelt, maar het rare is: hoewel de foto een erg donker moment toont en bij mezelf ook vreselijke herinneringen terug brengt, maakt het me ook veel gelukkiger over mijn carrière.’

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees