vrouwenvoetbal1ste klasse

Ladies Genk start meteen aan de top

Ladies Genk start meteen aan de top

Het pas opgerichte Ladies Genk maakt zich meteen op voor de Super League. Foto: cn

Na KRC krijgt Genk nu ook een vrouwenvoetbalclub in eerste klasse. Ladies Genk, ontstaan uit een fusie tussen andere vrouwenclubs, moet topvoetbal brengen met de ambitie om ook Europees te scoren. Ze spelen op de terreinen van Turkse Rangers.

Ladies Genk is ontstaan uit een eerdere fusie tussen DV Lanaken en DV Zonhoven naar DVL Zonhoven. Die laatste club slaagde erin twee maal op rij vice-kampioen te worden in eerste nationale.

Met de verhuis naar Genk en de oprichting van Ladies Genk wordt de lat nog wat hoger gelegd. De club krijgt alvast de kans om komend seizoen deel te nemen aan de Super League Vrouwenvoetbal en te spelen op het hoogste niveau.

Ladies Genk vond onderdak bij de Turkse Rangers in Waterschei. ‘Dat we op de thuisbasis van de Turkse Rangers mogen spelen, vormt een meerwaarde voor de samenleving in Genk’, zegt Betty Van Proeyen, directeur van Ladies Genk.

Schepen Joke Quintens ziet er meteen de opportuniteit in voor de emancipatie van Genkse meisjes en vrouwen. Genk heeft in Zwartberg en Bokrijk al een vrouwenploeg. In het logo van de club is alvast een deel van het logo van Genk verwerkt.

Volgens Ali Caglar, schepen van sport, heeft de club meteen ook aantrekkingskracht voor vrouwen die graag topvoetbal spelen, maar daarvoor nog te veel over de provinciegrenzen heen moesten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio