Franse president: ‘Geen overlevenden’

De Franse president François Hollande heeft in een verklaring gesuggereerd dat er geen overlevenden zouden zijn van de vliegtuigcrash die dinsdagochtend in de Franse Alpen plaatsvond. De Franse premier Manuel Valls heeft laten weten dat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve onmiddellijk de plaats van de vliegtuigcrash gaat bezoeken.

Aan boord zijn 148 mensen, van wie 142 passagiers, 2 piloten en 4 stewards en stewardessen. De Franse president François Hollande heeft in een verklaring gesuggereerd dat er geen overlevenden zouden zijn. Volgens de Franse president zouden er voornamelijk voor Duitse slachtoffers zijn. ‘Deze vliegtuigramp is een zware tragedie’.

Ook de Franse premier suggereert dat er geen kans op overlevenden is: ‘We kennen de oorzaak van de crash nog niet, maar de kans is heel groot dat alle inzittenden bij de vliegtuigramp om het leven zijn gekomen. We stellen alles in het werk om er achter te komen wat er precies is gebeurd en we zullen alles in het werk stellen om de nabestaanden van de slachtoffers te ontvangen’, aldus Manuel Valls.

Hollande zal naar aanleiding van de crash een ontmoeting hebben met de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Spaanse koning Felipe VI.

Corrigeer

MEER NIEUWS