PROFIEL. Germanwings: nog onbekend maar vol ambitie

PROFIEL. Germanwings: nog onbekend maar vol ambitie

Foto: AP

De luchtvaartmaatschappij Germanwings is in België vrij onbekend omdat het hier slechts een beperkt aantal vluchten aanbiedt. Maar de groeiplannen van moederbedrijf Lufthansa voor de prijsvechter zijn groot.

Germanwings vliegt ook naar ons land. Zo zijn er vandaag een aantal vluchten tussen Zaventem en München gepland.

Het in Frankrijk neergestorte toestel Germanwings was onderweg naar Dusseldorf. Die relatief kleine luchthaven ligt op minder dan 100 kilometer van de Belgische grens, zodat het ook reizigers in ons land aantrekt. Ook vanuit de luchthaven in Maastricht, net over de Nederlandse grens, vertrekken vluchten van Germanwings.

Germanwings ontstond in 2002 als een dochterbedrijf van Eurowings. Lufthansa had daar al een belang in, maar nam het bedrijf in 2008 volledig over.

Vorig jaar liet Lufthansa nog weten dat Eurowings zou omgevormd worden tot Wings. Onder die naam zou het concept ook elders in Europa moeten uitbreiden, en zo de concurrentie aangaan met Ryanair en Easyjet. Die omvorming is echter nog niet volledig afgerond.

In totaal heeft Germanwings ruim 80 toestellen. Ongeveer de helft daarvan zijn van het type Airbus A319-100, en een kwart A320-200, het type dat is neergestort. De rest van de vloot bestaat uit kleinere Bombarier CRJ900’s.

Corrigeer

MEER NIEUWS