Zestien schoolkinderen omgekomen bij crash

De slachtoffers van de rampvlucht van Germanwings

© reuters

© reuters

© Reuters

© reuters

© reuters

© reuters

© reuters

© Reuters

© Reuters

© Reuters

© facebook

1 / 11
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij de vliegtuigcrash in de Franse Alpen is minstens één Belg om het leven gekomen. Het gaat om Christian Driessens, een 59-jarige man uit het Luikse die in Spanje woont. Er zijn ook 16 schoolkinderen en verschillende baby's omgekomen.

skn, gn, sdv, dgs

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft bevestigd dat er minstens één Belg om het leven is gekomen bij de vliegtuigcrash. Het gaat om een Belgische man die in het Spaanse Barcelona woont.

Omdat er voor vluchten binnen de Schengenzone geen nationaliteiten moeten worden vermeld op de passagierslijst, was het moeilijk om snel uit te zoeken van waar alle slachtoffers afkomstig zijn.

‘Zestien schoolkinderen op weg naar huis omgekomen bij crash’

Germanwings gelooft dat er 67 Duitsers aan boord waren. Een getal dat nog kan veranderen. Zestien scholieren en twee leerkrachten van het Joseph­-König Gymnasium die op de terugweg waren van een uitwisselings­project met een Catalaanse school, zaten op de noodlottige vlucht 4U 9525. ‘We hebben de bevestiging gekregen ‘s ochtends dat ze aan boord zijn gegaan in Barcelona. En niemand van hun familie, vrienden en klasgenootjes heeft intussen een geruststellend telefoontje gekregen. Langer hoop koesteren is dus naïef’, zei burgemeester Bodo Klimpel op een pers­conferentie dinsdagnamiddag.

Een reporter van Sudinfo ontmoette op de luchthaven de neef van een Duits koppel dat met de noodlottige vlucht terugkeerde van huwelijksreis. 'Ze waren drie dagen geleden getrouwd, mijn neef is in Barcelona 26 jaar geworden. Ze gingen net aan hun leven beginnen en nu zijn ze alletwee dood', vertelt Ahmed gebroken van verdriet.

Onder de slachtoffers ook baby’s

Er zaten ook 45 Spanjaarden op de vlucht. Volgens de Spaanse krant El Mundo zijn er onder de slachtoffers verschillende baby’s. Ze stonden, zoals gebruikelijk, niet op de officiële passagierslijsten.

Volgens The Mirror bevond een 37-jarige vrouw uit Spanje, Marina Bandrés López-Belio, die in Manchester woont, zich samen met haar zeven maanden oude baby aan boord van het toestel. Ze waren op weg naar de begrafenis van een familielid. De andere baby was van een Duitse operazangeres die met haar man op het vliegtui zat(zie hieronder).

De Spanjaard Josep Sabat Casellas reisde naar verluidt alleen omdat zijn vrouw zwanger was. Andere geïdentificeerden zijn Carles Milla Masanas, de vader van een tweejarig zoontje, Joseph Sabaté Casellas is een 38-jarige directeur van een Esprit-winkel die voor de vierde keer vader zou worden, en Enric Guiot, een 60-jarige zakenman die de lijnvlucht Barcelona-Düsseldorf wekelijks gebruikte. In Bonrepòs i Mirambell, een klein stadje dicht bij Valencia, is twee dagen van rouw afgekondigd voor Pilar Vicente Sebastian, die 25 jaar lang les gaf in de plaatselijke school. Zij was op weg naar Duitsland om haar twee zonen te bezoeken die er op Erasmus zitten.

Jonge Nederlandse vrouw

Bij de crash is volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ook een 20-jarige vrouw uit het Nederlandse Deurne omgekomen. Ze had een vriendin bezocht in Barcelona. Iris Claassen was 20 jaar oud en werkte in de Hema. Haar collega's kwamen gisterenavond nog samen in de winkel om steun te zoeken bij elkaar.

Australische verpleegster en haar zoon

Onder de slachtoffers zijn ook minstens drie Kazachen, hebben de autoriteiten in de Kazachse hoofdstad Astana meegedeeld.Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zijn er drie Britten omgekomen, maar het kunnen er ook meer zijn.De Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop zei dat er ook twee Australiërs onder de passagiers zijn. Het gaat om de 68-jarige verpleegster Carol Friday en haar zoon Creig, een 29-jarige ingenieur.

Colombiaanse architect

De Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken gaf de namen vrij van María del Pilar Tejada en Luis Eduardo Medrano (foto). Medrano is een 36-jarige architect die sinds 2009 in Equatoriaal Guinea werkte. Tejada is een 33-jarige econome die haar man in Barcelona had bezocht en op terugweg was naar Düsseldorf waar ze aan een doctoraat werkte.

Verder waren er vermoedelijk ook passagiers uit Denemarken, Israël, Mexico en Argentinië aan boord, meldt de Duitse krant Bild.

Twee operazangers omgekomen

Diverse media maken ook melding van twee operazangers aan boord van het toestel, onder hen Oleg Bryjak, de basbariton van de Deutschen Oper am Rhein.

Ook de Duitse contra-alt Maria Radner zat samen met haar man en baby op het vliegtuig.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer