Bemanning Germanwings weigert te vliegen: vluchten geschrapt

Bemanning Germanwings weigert te vliegen: vluchten geschrapt

Foto: REUTERS

Na het neerstorten van een vliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings in Frankrijk zijn talrijke vluchten van de Lufthansa-dochter geschrapt. Moedermaatschappij Lufthansa heeft volgens een bericht van het magazine Der Spiegel berichten bevestigd dat enkele bemanningsteams hun dienst niet wilden beginnen, waarbij ze alleen persoonlijke redenen aangaven. In Düsseldorf is in de nacht van dinsdag op woensdag een Germanwings-vlucht komende van Barcelona met vertraging geland.

Op de Berlijnse luchthaven Tegel vielen vluchten uit, zo blijkt op de vluchttabellen op het internet. In Leipzig/Halle zijn vluchten uit Keulen/Bonn en Stuttgart geschrapt, aldus luchthavenwoordvoerder Uwe Schuhart aan het Duitse persbureau DPA, die eraan toevoegde dat hij de reden niet wist. In Stuttgart zijn drie starts van Germanwings geannuleerd. Ook hier wist de luchthavenwoordvoerder niet het ‘waarom’.

Ook Germanwings heeft daarover nog niet gecommuniceerd, ondanks een vraag daartoe van persagentschap DPA. Het luidde enkel dat er ‘onregelmatigheden’ in de vliegplanning zijn.

Met vertraging geland

In Düsseldorf is in de nacht van dinsdag op woensdag een vlucht van Germanwings komende van Barcelona geland. Dat gebeurde met een vertraging van twee en een half uur. Het gaat om de eerste vlucht van de maatschappij op deze verbinding sinds de crash van een Airbus van Germanwings dinsdagmorgen.

Vlucht 4U 9529 zette zich ondanks het nachtelijk vliegverbod in Düsseldorf om 00.25 uur aan de grond. Volgens een vliegtuigpassagier was de stemming aan boord eerder rustig te noemen, en werd het thema van de crash niet aangesneden.

Corrigeer

MEER NIEUWS