Een ‘vriendelijker’ busje komt zo

De bussen van De Lijn zullen wat vriendelijker ogen door nieuwe, moderne dienstmededelingen op de voorruit. Zo staat er voortaan ‘Sorry, geen dienst. Mijn collega pikt je op’ te lezen op een bus die terug naar de stelplaats rijdt. Vroeger stond er droogjes ‘Geen dienst’, wat reizigers vaak stoorde.

Ook andere dienstmededelingen zijn aangepast. Het gewone ‘Pauze’ is ‘Even pauze’ geworden, met daarnaast de afbeelding van een koffiekop. En zelfs ‘Sorry, morgen weer tot uw dienst’ zal mogelijk op uw bus te lezen zijn. ‘We wilden klantvriendelijker overkomen’, zegt Eva De Wolf, woordvoerder van De Lijn in Antwerpen.

De klantvriendelijkere mededelingen verschijnen voorlopig enkel op bussen van De Lijn in de regio Antwerpen. ‘Het is nog een proefproject. Maar de reacties op de aangepaste mededelingen zijn allemaal positief.’ Wat doet vermoeden dat de mededelingen binnenkort op bussen in heel Vlaanderen komen te staan.

Ook de vakbonden zijn enthousiast. ‘De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB doet dit al langer, en de ervaringen van zowel chauffeurs als klanten zijn heel positief. Aan sommige verouderde mededelingen zoals 'Terug naar stelplaats' hadden reizigers weinig of geen boodschap. Klanten begrijpen nu beter waarom een chauffeur niet stopt aan hun halte’, zegt ACOD-vakbondssecretaris Freddy De Wilder.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees