21-jarige belofterenner overleden na bezoek aan sauna

21-jarige belofterenner overleden na bezoek aan sauna

Andrea Carolo Foto: Today.it

De Italiaanse wielerwereld is in rouw: belofte Andrea Carolo (21) heeft maandagavond het leven gelaten in Venetië. Dat meldde de lokale website Venezia Today dinsdagnamiddag. Carolo werd door een vriend bewusteloos teruggevonden in een sauna in de Venetiaanse stad Portogruaro. De medische diensen konden geen hulp meer bieden.

Het overlijden wordt door de politie onderzocht. Het gaat dan ook om vreemde omstandigheden. De saunamachine zelf is door de instanties in beslag genomen voor verder onderzoek. Het wordt niet onmogelijk geacht dat de hoge temperaturen en luchtvochtigheid de renner - die mogelijks aan een aandoening leed - fataal zijn geworden.

Volgens de eerste berichten zat Carolo samen met een vriend in de sauna te rusten. Toen zijn kompaan enkele drankjes ging halen en terugkwam, was Carolo ingestort. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar een lange reanimatiepoging van een uur kon niets aan de toestand veranderen.

De ploeg van Carolo, Cycling Team Friuli, reageert geschokt. ‘Er zijn geen woorden om deze tragedie te beschrijven’, zegt voorzitter Roberto Bressan. ‘We zijn geschokt en verbijsterd.’ De ploeg benadrukt ook dat Carolo aan het begin van het wielerseizoen nog aan alle medische tests onderworpen werd, en met vlag en wimpel geslaagd was.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.