Facebook wil krantenberichten rechtstreeks op netwerk

Facebook wil krantenberichten rechtstreeks op netwerk

Foto: REUTERS

Facebook heeft gesprekken aangeknoopt met enkele mediabedrijven in een poging hen zo ver te krijgen dat ze hun berichten rechtstreeks op de netwerksite plaatsen. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Nu lokken nieuwssites lezers nog via een link van Facebook naar hun eigen website.

Facebook zou in de komende maanden al testen willen opstarten. The New York Times, BuzzFeed en National Geographic zouden de eerste deelnemers zijn, zeggen anonieme bronnen. Geen van de genoemde bedrijven heeft al gereageerd op het nieuws.

Nieuwsberichten rechtstreeks op Facebook zetten, zou voor de mediabedrijven een grote stap zijn. Op hun eigen site hebben ze immers controle over advertenties en verzamelen ze waardevolle informatie over hun lezers. Op Facebook verliezen ze die controle, maar de netwerksite zou bereid zijn de advertentie-inkomsten te delen.

De maatregel zou het lezen van artikels volgens Facebook vereenvoudigen én versnellen, wat belangrijke pluspunten zijn voor de groeiende groep van smartphone-lezers.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees