Actievoerders houden tweede mars op stadhuis

Zelfs meerderheid is verdeeld over stops

Zelfs meerderheid is verdeeld over stops

Ondanks de regen kwamen toch 200 mensen opdagen op de tweede mars op het stadhuis. Foto: ddle

Mechelen -

Zelfs binnen de meerderheid is er nu verdeeldheid over de stops in de wijk Nekkerspoel. Enkele raadsleden stemden mee met de oppositie om de proefopstelling op 1 april af te voeren. Dinsdagavond hebben tegenstanders van de stops voor de tweede keer een mars gehouden op het stadhuis.

Al meer dan vijf weken zijn de spoorwegbruggen in de Kleine Nieuwedijk-, de Caputsteen- en de Jan Bolstraat afgesloten door paaltjes. Vanuit de stad is de wijk enkel nog bereikbaar via de Nekkerspoelstraat of de N15. In enkele straten werd eenrichtingsverkeer ingevoerd.

‘Toch weigert het stadsbestuur om te praten over de proefopstelling. Zelfs niet als wij dat op een positieve manier willen doen. Er komt gewoon geen reactie. Daarom gaan we door met onze acties’, zegt woordvoerder Freddy De Wilder van Nekker-Noord. Ondanks het regenachtige weer trokken gisterenavond zo’n 200 actievoerders van de Veemarkt naar de gemeenteraad in het stadhuis, om nogmaals hun ongenoegen te ventileren.

Ondertussen wordt de sfeer in de wijk er niet beter op. ‘De polarisatie neemt met de dag toe. Buren praten niet meer met elkaar. Het stadsbestuur laat betijen en grijpt niet in’, stelt De Wilder.

Klik hier en lees meer in de editie Mechelen-Lier van Het Nieuwsblad van woensdag 25 maart.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio