Flipkens en Van Uytvanck ontmoeten oude bekenden in Miami

Flipkens en Van Uytvanck ontmoeten oude bekenden in Miami

Foto: USA Today Sports

Kirsten Flipkens (WTA 57) speelt in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Miami (hard/5.381.253 dollar) tegen de Zwitserse qualifier Stefanie Voegele (WTA 103).

Twee jaar geleden ontmoetten Kirsten Flipkens en Voegele elkaar al een keer in Miami. Toen haalde ‘Flipper’ het met 6-4 en 6-2. Bij winst speelt de Belgische nummer 1 tegen het Spaanse twaalfde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA 12).

Kwalificatiespeelster Alison Van Uytvanck (WTA 115) neemt het in de eerste ronde op de hoofdtabel op tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 47). Vorige maand versloeg Van Uytvanck haar op de Diamond Games in Antwerpen met 6-2 en 6-3. In een eventuele tweede ronde wacht de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 37), het 30e reekshoofd.

Yanina Wickmayer (WTA 92) is de derde Belgische op de hoofdtabel in Florida. Zij ontmoet, zoals al bekend was, de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 45). Het wordt hun eerste onderlinge duel.

An-Sophie Mestach (WTA 114) sneuvelde in de eerste kwalificatieronde.

Darcis tegen Turk, Bemelmans tegen Argentijn

Bij de mannen speelt Steve Darcis (ATP 84) speelt in de eerste ronde van het ATP-toernooi in hetzelfde Miami tegen de Turk Malek Jaziri (ATP 82). In de onderlinge duels staat het 1-1. Als "Shark" de partij wint, neemt hij het in de tweede ronde op tegen de Luxemburger Gilles Muller (ATP 36), het 30e reekshoofd.

Ruben Bemelmans (ATP 134), die net als Darcis de kwalificaties overleefde, werd in de eerste ronde gekoppeld aan de Argentijn Juan Monaco (ATP 46). Ze speelden nog niet eerder tegen elkaar. Bij een zege mag Bemelmans de baan op tegen het Letse veertiende reekshoofd Ernests Gulbis (ATP 16).

David Goffin (ATP 20) is als achttiende reekshoofd vrij in de eerste ronde. Zijn eerste tegenstander wordt de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer (ATP 56) of de Kroaat Borna Coric (ATP 59).

Corrigeer