Eén ploeg verdedigt Belgische kleuren in Internationale Wielerweek

Eén ploeg verdedigt Belgische kleuren in Internationale Wielerweek

Foto: BELGA

Ja, er wordt dezer dagen ook nog gekoerst buiten Vlaanderen. Met Topsport Vlaanderen-Baloise tekent er echter maar één Belgische ploeg present in de Internationale Wielerweek (2.1), Settimana Internazionale Coppi e Bartali, die van donderdag 26 tot en met zondag 29 maart plaatsvindt.

Sportdirecteur Hans De Clercq kan in deze Italiaanse rittenkoers rekenen op Preben Van Hecke, Thomas Sprengers, Arthur Vanoverberghe, Victor Campenaerts, Otto Vergaerde, Floris De Tier, Jef Van Meirhaeghe en Eliot Lietaer.

De vierdaagse wordt op gang geschoten met een dubbel programma op donderdag. Voor de middag is er een korte rit in lijn, na de middag volgt een ploegentijdrit over 13,3 kilometer. Daags nadien is er de geaccidenteerde rit met vijf keer de beklimming van de Ville di Monte Tiffi. Zaterdag gaat het over vlakke wegen van Caldera di Reno naar Crevalcore. De rittenkoers wordt afgesloten met een pittige bergetappe.

Vorig jaar ging de eindzege naar de Brit Peter Kennaugh.

De ritten -

Donderdagvoormiddag 26 maart: Gatteo-Gatteo (99,5 km)

Donderdagnamiddag 26 maart: Gatteo a mare-Gatteo (ploegentijdrit over 13,3 km)

Vrijdag 27 maart: Cesenatico-Sogliano al Rubicone (156,2 km)

Zaterdag 28 maart: Caldera di Reno-Crevalcore (173 km)

Zondag 29 maart: Pavullo-Roccapelago (152,6 km)

De ploegen -

Team Sky, Drapac, Topsport Vlaanderen-Baloise, Androni, Bardiani, Southeast, Nippo-Vini Fantini, Colombia, Rusvelo, MTN-Qhubeka, CCC, Trefor-Blue Water, Roth-Skoda, Adria Mobil, Idea 2010, MG.Kvis Vega, Amora e Vita, Unieuro, GM CT, Meridiana Kamen, Movistar CT, Felbermayr, Dukla Praha, D’Amico en een selectie van de nationale ploeg van Italië

De laatste tien winnaars -

2014: Peter Kennaugh (GBr)

2013: Diego Ulissi (Ita)

2012: Jan Barta (Tsj)

2011: Emanuele Sella (Ita)

2010: Ivan Santaromita (Ita)

2009: Damiano Cunego (Ita)

2008: Cadel Evans (Aus)

2007: Michele Scarponi (Ita)

2006: Damiano Cunego (Ita)

2005: Franco Pellizotti (Ita)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.