Vakbond reageert onthutst op vertrek van topman De Lijn

Vakbond reageert onthutst op vertrek van topman De Lijn

Tom Meeuws Foto: FRBE

Antwerpen - Tom Meeuws maakte woensdag aan onze redactie bekend dat hij vertrekt als voorzitter van De Lijn Antwerpen omwille van een tegengestelde visie met de nationale top. Het ACV openbare diensten reageert in een persbericht onthutst op het plotse vertrek en roemt de verwezenlijkingen van Meeuws.

'De Lijn Antwerpen staat voor heel wat uitdagingen en heeft in deze moeilijke periode nood aan visie, veranderingen en anderzijds stabiliteit', zo stelt Freddy De Wilder, secretaris van ACV openbare diensten. 'Tom Meeuws heeft zich heel snel ontpopt tot een vurig verdediger van het openbaar vervoer. Wij hebben hem ervaren als een dynamische persoonlijkheid, iemand met een duidelijke visie en lef, gekoppeld aan daadkracht.'

Het ACV roemt de communicatiestijl van Meeuws. 'Hij wist de mobiliteitsvisie heel goed te communiceren naar de buitenwereld toe, iets wat in het verleden maar moeizaam lukte.' Volgens het ACV moest Tom Meeuws wel vaker moeilijke beslissingen nemen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, maar slaagde hij er steeds in om de sociale dialoog gaande te houden met de vakbond.

Problemen met N-VA?

Naar verluidt boterde het niet tussen Tom Meeuws en de nieuwe voorzitter van De Lijn, Marc De Scheemaecker (N-VA). De Lijn zegt verder zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een tijdelijke vervanger.

Meeuws was sinds het najaar van 2013 als directeur aan de slag bij De Lijn. Voordien maakte hij carrière bij de stad Antwerpen, waar hij als bedrijfsdirecteur van de dienst Samen Leven een van de grondleggers van het Antwerpse systeem van GAS-boetes was.

Net als verschillende andere topambtenaren verliet Meeuws de stedelijke administratie in het jaar na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Zelf verklaarde hij dat de coalitiewissel niet de reden was voor zijn vertrek.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees