Zo crashte de Airbus A320 van Germanwings

De Franse zender France Deux heeft in 3D de vlucht van de gecrashte Airbus A320 van Germanwings gereconstrueerd. Je ziet hoe het vliegtuig iets voor 10 uur in Barcelona zonder problemen opstijgt, maar dan na een half uur plots hoogte verliest.

Een grafiek van de Franse luchtvaartautoriteit toont hoe het vliegtuig aan een snelheid van 1 kilometer per minuut naar beneden duikt. Dit is drie keer sneller dan bij een gewone landing, waarbij normaal wordt afgeremd.

Acht minuten later is het vliegtuig in de Franse Alpen gecrasht, terwijl de piloot geen enkel alarmsignaal heeft uitgezonden. Van dat moment verdwijnt het vliegtuig volledig van de radar.

Zwarte dozen

Over de exacte oorzaak van de crash is het nog wachten op meer gegevens. De CVR, de zwarte doos die de cockpitgesprekken en andere geluidssignalen registreert, is beschadigd teruggevonden en wordt momenteel onderzocht in een labo in Parijs. Doorgedreven akoestisch onderzoek kan ook meer leren over bijvoorbeeld het werken van de motoren.

De zwarte doos met de vluchtgegevens, de FDR, is nog niet gevonden. Die bevindt zich waarschijnlijk nog tussen de wrakstukken. ‘De zoektocht naar de tweede zwarte doos heeft de prioriteit’, zegt helikopterpiloot Xavier Roy in Seyne-les-Alpes.

Corrigeer

MEER NIEUWS