Duitse school: ‘Gisteren waren we met velen, vandaag zijn we alleen’

Duitse school: ‘Gisteren waren we met velen, vandaag zijn we alleen’

Foto: AFP

Het lyceum Joseph König in Haltern am See, West-Duitsland, is woensdag in een stilte gehuld. De school in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen verloor bij de crash van het vliegtuig van Germanwings in de Franse Alpen zestien leerlingen en twee leraars. Net als elders in Duitsland hangen de vlaggen bij de school woensdag halfstok.

‘Gisteren waren we met velen, vandaag zijn we alleen’, was te lezen op een van de pancartes op de speelplaats. Daar werden ook zestien kruisen geplaatst. Op de trappen van de ingang van de school staan vele kaarsen en rozen.

Toen de eerste leerlingen even na 07.00 uur aankwamen, werden zij opgevangen door teams van psychologen en religieuzen. De lessen zijn woensdag geschrapt, maar de school is open voor wie opvang wenst. Vele families en leerlingen zakten reeds dinsdag reeds naar de school af, aldus de politie.

Een veiligheidszone werd rond de school ingesteld om de journalisten uit tal van landen op een afstand te houden.

Bij de crash vielen 150 slachtoffers, onder wie 67 Duitsers. In heel Duitsland hangen de vlaggen aan de openbare gebouwen halfstok.

‘Donderdag zal in alle scholen in Noord-Rijnland-Westfalen om 10.53 uur eveneens een minuut stilte gehouden worden’, zegt de lokale minister van Onderwijs.

Corrigeer

MEER NIEUWS