Nieuwe elektronicafabriek komt naar Hasselt

Hasselt -

Silicon Line, een internationaal bedrijf dat componenten maakt voor consumentenelektronica, gaat 3,5 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Hasselt. Op termijn kunnen er een 30-tal mensen aan de slag. Het geld voor deze investering werd zopas opgehaald bij bestaande nieuwe financiële partners.

Silicon Line ontwikkelt geïntegreerde schakelingen en oplossingen voor optische connectoren. Het gaat om verbindingen die toelaten dat consumentenelektronica als tv’s en smartphones sneller met het internet en met elkaar kunnen communiceren. Een onderdeel daarvan, meer bepaald de verpakking van de optische componenten (Optical Sub Assemblies), zal in de toekomst in Hasselt geproduceerd worden. Silicon Line investeert daarvoor 3,5 miljoen euro in de uitrusting van een productiefaciliteit op de Corda Campus. Er kunnen in eerste instantie 5 mensen aan de slag, om binnen de 5 jaar te groeien naar een 30-tal.

Belangrijke hefboom

De middelen voor dit project maken deel uit van een groter pakket van 6,3 miljoen euro dat het bedrijf zopas wist los te weken bij bestaande en nieuwe investeerders. Een Duits kapitaalfonds en het Antwerpse Capital-E Arkiv waren al aandeelhouders en krijgen nu het gezelschap van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, die eigenaar is van de Corda Campus in Hasselt.

Het is de bedoeling dat de optische modules van Silicon Line dankzij de extra investering versneld op de markt kunnen worden gebracht. 'Het kapitaal zal ons helpen te industrialiseren en ons technologieplatform te verruimen', zegt Ruud van der Linden, ceo van Silicon Line. 'De investering zal ook onze internationale expansie versnellen.' Stijn Bijnens, ceo van LRM, vult aan: 'Deze hoogtechnologische productieplant zal een belangrijke hefboom creëren voor andere R&D-projecten. Heel wat onderzoeksinstellingen zijn alvast zeer geïnteresseerd om samen te werken met Silicon Line.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio