Evgeni Plushenko droomt van vijfde medaille op Winterspelen 2018

Evgeni Plushenko droomt van vijfde medaille op Winterspelen 2018

Foto: AFP

De Russische legende in het kunstschaatsen Evgeni Plushenko sluit niet uit dat hij in 2018 deelneemt aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. ‘Ik droom ervan als eerste schaatser op vijf Olympische Spelen in de top 3 te eindigen’, laat hij woensdag optekenen.

De 32-jarige Plushenko werd in 2006 olympisch kampioen in Turijn. Vier jaar eerder pakte hij in Salt Lake City zilver. In 2010 werd de Rus in Vancouver opnieuw tweede. Vorig jaar miste hij door een rugblessure de individuele competitie in Sotsji maar hij had daarvoor wel al goud gepakt in de teamcompetitie.

Plushenko, die ook drie wereld- en zeven Europese titels op zijn erelijst heeft, beseft dat het niet makkelijk wordt om over drie jaar in Pyeongchang opnieuw een gooi te doen naar een olympische medaille.

‘Elke dag stel ik me de vraag of het kan. Ik zal veel hindernissen moeten overwinnen, hard moeten trainen. Maar een mens is tot veel in staat. Het is niet onmogelijk.’

Met vier olympische medailles in het kunstschaatsen deelt Plushenko het record met de Zweed Gillis Grafström.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.