Geen breuken voor Boom, Devolder even buiten bewustzijn

Geen breuken voor Boom, Devolder even buiten bewustzijn

Foto: Sporza

Dwars door Vlaanderen werd ontsierd door de valpartij van Stijn Devolder en Lars Boom op de Paterberg. Beide renners ontsnappen echter zonder zware gevolgen: de Belg en de Nederlander houden geen breuken over aan hun valpartij.

Wielrennen op Sportwereld.be

Boom (Astana) was net op weg om de sprong te maken naar de kopgroep. Na zijn valpartij stond hij op en reed nog naar de streep in Waregem, waarna hij hulp zocht in de teambus. Astana bevestigde later dat de Nederlander geen blessures overhield aan de val. 

Ook Devolder reed de wedstrijd uit, en kwam met bebloed gezicht over de meet in Waregem. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zijn ploeg, Trek Factory Racing, liet weten dat de West-Vlaming geen breuken had, al had hij wel last van de elleboog die hij vorig jaar brak in de Ronde van Vlaanderen. Zijn elleboog staat wel dik en hij heeft een gezwollen lip, zo maakte zijn team bekend.

Meer zorgen waren er echter na het bericht van sportdirecteur Dirk Demol op de website van de ploeg, waaruit bleek dat Devolder het beuwstzijn eventjes had verloren na zijn val. 'Dat Stijn de finish haalde was ongelooflijk. Ik denk niet dat veel andere renners in het peloton zelfs maar zouden proberen terug op hun fiets te springen: zijn hele linkerkant ligt open en hij was erg duizelig. Misschien was hij zelfs even buiten bewustzijn. Maar hij zei 'Neen, ik ga door, ik rij deze wedstrijd uit.' Ja, Stijn is een harde kerel. Ik hoop dat de gevolgen niet te zwaar zijn. We moeten misschien Harelbeke overslaan, maar hopelijk is dat alles. We zullen zien.'

Giacomo Nizzolo, de Italiaanse ploegmaat van Devolder die eveneens ten val kwam, bleek na een bezoek aan het ziekenhuis evenmin iets gebroken te hebben. Het is wel nog afwachten of Devolder en Nizzolo de komende koersen zullen kunnen afwerken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.