Basketbal2de landelijke vrouwen - Nathalie Cottry Tigers Evergem

‘Ik ben nog niet klaar om te stoppen’ ’

Evergem -

Tigers Evergem heeft er een behoorlijk goed seizoen opzitten. Ze eindigen zonder probleem in de middenmoot. ‘We stellen onszelf wel nog als doel om zo hoog mogelijk te eindigen’, zegt Nathalie Cottry.

Het voorbije weekend won Tigers vlot van Moorsele en ze hopen die lijn door te trekken tegen Kortrijk, Brugge en Sparta Laarne B.

‘De wedstrijd tegen Brugge moeten we winnen, die tegen Kortrijk en Laarne kunnen alle kanten uit. Ik hoop uiteraard op een drie op drie. Zo kan ik mijn sportieve carrière op een leuke manier afsluiten’, zegt Cottry. ‘Ik ben veertig en ik voel dat het stilaan tijd wordt om afscheid te nemen. Het is tijd dat de jongere generatie overneemt en ik ben er zeker van dat de opvolging verzekerd is. Ik kan met een goed gevoel afscheid nemen, want ik heb een leuk jaar achter de rug bij Evergem. We hadden een beperkte kern en we kwamen zowel op als naast het terrein zeer goed overeen met elkaar. Ik heb me op geen enkel moment naar de training gesleept. Ik zal het spelletje en vooral het zalige gevoel na een overwinning, missen. Diep in mijn hart ben ik nog niet klaar om te stoppen, die klik moet ik nog maken’, aldus Cottry. ‘Het zal raar doen om niet meer naar te gaan trainen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio