Juf De Blokkendoos volledig vrijuit voor vermeend kindermisbruik

Juf De Blokkendoos volledig vrijuit voor vermeend kindermisbruik

Foto: Belga

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag de juf van De Bokkendoos buiten iedere verdere vervolging gesteld. De 24-jarige vrouw die lesgaf in de kleuterschool op het Antwerpse Kiel werd door ouders beschuldigd van kindermisbruik.

Het vermeende misbruik veroorzaakte behoorlijk wat heisa. Alles begon in juni 2013 met een moeder die ongepast gedrag bij haar zoontje opmerkte. Het kind beweerde dat zijn kleuterjuf intieme spelletjes met hem en andere kindjes had gespeeld.

De ouders stapten naar de directie, maar kregen daar niet de respons die ze verwachtten. Er volgde een dagenlang en steeds groter wordend protest aan de schoolpoorten tot er uiteindelijk beslist werd om de kinderen een week eerder met vakantie te sturen.

Onvoldoende aanwijzingen van schuld

Vier ouderparen dienden nadien namens hun vier kinderen klacht in met burgerlijke partijstelling. Er volgde een gerechtelijk onderzoek, maar dat leverde geen of onvoldoende aanwijzingen van schuld op. Het parket vroeg de raadkamer dan ook op 5 maart om de juf buiten vervolging te stellen, het was nu alleen wachten op de definitieve uitspraak.

Advocaat Abderrahim Lahlali, die voor twee ouderparen optrad, was nog in beroep gegaan en had bijkomend onderzoek gevraagd. Maar de kamer van inbeschuldigingstelling had toen eveneens geoordeeld dat het onderzoek al uitvoerig genoeg gevoerd werd.

De juf heeft het vermeende misbruik altijd ontkend en diende zelf klacht in voor de lasterlijke aantijgingen van de ouders.

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':'1', 'prerollInterval':'1', 'prerollStartWith':'1', 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : '1', 'preSequence':'1', 'postSequence':'1', 'timeout':'4', 'storeSession':true, 'prerollInterval':'1', 'skipOffset' : '15' }, 'skipBtn': { 'label': 'Advertentie overslaan' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'plugin':'true', 'text': 'Advertentie overslaan binnen {sequenceProxy.skipOffsetRemaining|timeFormat}' } }, 'cache_st': '1406844802', 'entry_id' : '0_jopert54' });
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees