Vliegtuig ook bij moedwillige crash gedekt door verzekering

Vliegtuig ook bij moedwillige crash gedekt door verzekering

Foto: AFP

Een neergestort vliegtuig wordt ook in het geval van een moedwillige crash door de copiloot gedekt door de verzekering. Dat heeft het Duitse persagentschap DPA vernomen in verzekeringskringen. De verzekering geldt onafhankelijk van de oorzaak van de crash. De belangrijkste verzekeraar voor het Germanwings-toestel dat dinsdag neerstortte in de Franse Alpen is het Duitse Allianz.

'Wij staan klaar om onze klanten zo ruim en zo snel mogelijk te ondersteunen en werken daarbij nauw samen met de andere betrokken verzekeraars', verklaarde het bedrijf dinsdag na de ramp. Zoals gebruikelijk in de luchtvaartsector draagt het concern de dekking samen met meerdere andere verzekeraars.

Over de nieuwe bevindingen van het onderzoek wilde Allianz donderdag geen commentaar geven. Ook bij het eind 2014 neergestorte vliegtuig van Air-Asia en de beide ongelukken bij Malaysia Airlines vorig jaar was Allianz als verzekeraar betrokken. Het concern is naar eigen zeggen sinds het begin van de gemotoriseerde luchtvaart de wereldwijde nummer één inzake luchtvaartverzekering.

Corrigeer

MEER NIEUWS