De opvallendste passages uit ‘Kroost’

Niels Albert: 'Dit zal altijd een litteken blijven'

Veldrijder Niels Albert die voorovergebogen aan een nadarhek toegeeft dat hij in een diepe depressie zit: het nieuwe seizoen van het programma Kroost was meteen goed voor het strafste tv-interview van het jaar.

Een grote prater kun je Niels Albert (29) niet noemen, maar voor de camera van Eric Goens gaf de veldrijder zich wel bijna volledig bloot. Reportagemaker Goens deed Albert tijdens een indringend interview aan een nadarhek toegeven dat hij zijn abrupte vertrek uit het veldrijden nog totaal niet heeft verwerkt en hulp nodig heeft.

‘Dat interview vond een paar maanden geleden plaats’, zegt Goens. ‘Het heeft een uur geduurd en het was eigenlijk een gruwelijk gesprek. Je voelt hoe diep Niels Albert zit. Ik zeg hem letterlijk dat zijn inzinking helemaal niet voorbij is, waarop je de verbazing in zijn blik ziet.’

Op 14 mei 2014 kreeg Niels Albert heel slecht nieuws te horen van zijn ploegarts:

Goens zegt dat Albert volledig achter de reportage staat: ‘Hij is geschrokken van wat hij zag, maar tegelijk vindt hij het belangrijk dit te tonen. Ik denk dat dit hem heeft geholpen om te zien waar hij is gestruikeld, waar hij in het dal is beland. Hij gaf ook toe dat hij beter kon praten met iemand die veel minder dicht bij hem stond; met zijn eigen vrouw Chantal kon hij dat jammer genoeg niet.’

En toen was er… regen

Momenteel is Niels Albert wel nog actief in het veld. Als ploegleider trok hij zo met z'n renners naar Calpe om er aan hun conditie te werken. Al leken de weergoden hen niet gunstig gezind.

De Niels Albert Bike Store

Niels en zijn zakenpartner Paskal openden ook al plechtig hun splinternieuwe Niels Albert Bike Store in Tremelo.

 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan bellen naar 1813 of surfen naar www.zelfmoord1813.be

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.