Evelyn Arys kan opnieuw pijnloos trainen

Het was de voorbije maanden heel stil rond Evelyn Arys, drie jaar geleden nog Europees beloftenkampioene op de weg. De 24-jarige tweevoudige Belgische kampioene bij de elite, zag haar seizoen vorig jaar de mist ingaan door een ontsteking aan het zitvlak. Er kwam zelfs een operatieve ingreep aan te pas die naderhand voor complicaties zorgde. Het gevolg was een nieuwe operatie met een lange revalidatie. Maar thans schijnt er licht in de duisternis voor de Oost-Vlaamse.

‘Drie weken geleden trokken we naar onze zadelsponsor Selle SMP in Italië. We slaagden erin om een speciaal zadel op de kop te tikken en in combinatie met nieuwe zolen en enkele aanpassingen aan de fiets, is de pijn bij Evelyn intussen weggebleven. Ze kan momenteel voor de eerste keer in vijf jaar pijnloos trainen. En dat schept hoop voor een heroptreden dat ze normaliter op zaterdag 25 april zal maken in de Omloop van Borsele’, stelt Christel Herremans, ploegmanager bij Topsport Vlaanderen-Pro Duo-Ridley.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.