Voetbalclub Bergen zet er definitief een punt achter

Voetbalclub Bergen zet er definitief een punt achter

Foto: Photo News

Anderhalve maand na het faillissement van Bergen moet de club ophouden te bestaan. De rechtbank van koophandel had een curator aangesteld die de club in leven moest houden, maar die maakte vandaag op de website van de club bekend dat hij daar niet in geslaagd is.

‘Het is met verdriet en spijt dat ik heb moeten vaststellen dat vandaag 31 maart geen enkele gedeeltelijke of gehele overname van de club in de pijplijn zit, ondanks onze inspanningen’, aldus curator Tony Bellavia. Die overname was broodnodig opdat Bergen wel zou kunnen blijven bestaan. ‘Onder deze omstandigheden moeten de commerciële activiteiten van de voetbalclub vandaag stopgezet worden om plaats te maken voor de afhandeling van het faillissement. Ik wil in naam van de curatele het administratief personeel, de supporters, staf en spelers van RAEC Bergen bedanken voor hun samenwerking en niet aflatende inzet in uitzonderlijke omstandigheden’, besluit de treurige mededeling.

Bergen speelde de afgelopen vijftien jaar jojo tussen eerste en tweede klasse. De voorbije drie seizoenen had het nog in de Jupiler Pro League gespeeld, waar het vorig seizoen uitgeknikkerd werd nadat het Play-Off 3 verloor tegen OH Leuven. De degradatie naar tweede klasse was er duidelijk te veel aan voor de club van voorzitter Domenico Leone.

Het personeel van de nv RAEC Mons alsook de spelers krijgen vanaf woensdag hun ontslagbrieven in de bus. Volgens woordvoerder Gilles Barbera is er nog niets beslist over een eventuele voortzetting van het sportieve seizoen. "Maar de curator geeft wel een negatief advies, omdat dat uitgaven met zich meebrengt", aldus Barbera. Het stadsbestuur van Bergen was bij de gesprekken met de curator aanwezig om over een akkoord te onderhandelen zodat RAEC Bergen het seizoen in tweede klasse kan uitdoen.

Dinsdag kondigden burgemeesters Elio Di Rupo (Bergen), Carlo Di Antonio (Dour) en Jacqueline Galant (Jurbeke) samen met Pascal Lafosse, de Henegouwse schepen van Sport, aan een werkgroep aan te stellen die zich zal bezighouden met de opbouw van een opleidingscentrum voor jonge voetballers uit de streek Bergen-Borinage.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Proximus League Periode 2

Vorige speeldag

Speeldag 28

GS W V G DS P
1 Beerschot Wilrijk 14 8 0 6 29/14 30
2 KV Mechelen 14 8 1 5 26/16 29
3 Union 14 6 5 3 18/15 21
4 Roeselare 14 5 4 5 19/17 20
5 Westerlo 14 3 5 6 12/17 15
6 OH Leuven 14 4 8 2 21/24 14
7 Tubeke 14 4 8 2 13/22 14
8 Lommel SK 14 2 9 3 13/26 9