Wanty-Groupe Gobert met twee debutanten aan start van Ronde

Wanty-Groupe Gobert met twee debutanten aan start van Ronde

Bjorn Leukemans is samen met Marco Marcato kopman in de Ronde Foto: PHOTOPRESS.BE

Hilaire Van De Schueren is eruit wat betreft zijn selectie voor de Ronde van Vlaanderen. Bij Wanty-Groupe Gobert debuteren Frederik Backaert en de Italiaan Simone Antonini in ‘Vlaanderens Mooiste’. Bjorn Leukemans is samen met de Italiaan Marco Marcato de kopman.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Ik verwacht dat we veel publiciteit zullen pakken. Mee zijn in een vroege vlucht is een doel op zich en ik verwacht ook dat onze twee kopmannen Bjorn Leukemans en Marco Marcato ver zullen geraken in de finale. Ze misten vorig weekend nog net iets, maar hebben nu nog een week kunnen trainen en zichzelf voorbereiden’, stelt Van Der Schueren.

Frederik Backaert staat zondag in Brugge voor het eerst aan de start van de Ronde. ‘Voor mij is dit wel een droom die uitkomt’, zegt Backaert, die zondag langs zijn huis in Brakel zal rijden. ‘Ik wil natuurlijk mee zitten in die vroege vlucht en voorop over de Berendries rijden. Vorig jaar was ik ziek rond deze tijd, nu rijd ik de mooiste koers van het jaar.’

Selectie Wanty-Groupe Gobert: Bjorn Leukemans, Frederik Veuchelen, Roy Jans, Frederik Backaert, James Vanlandschoot, Marco Marcato (Ita), Mirko Selvaggi (Ita) en Simone Antonini (Ita)

Corrigeer

MEER NIEUWS