Wie volgt Ellen van Dijk op als winnares van de Ronde?

Wie volgt Ellen van Dijk op als winnares van de Ronde?

Foto: Photo News

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen (WorldCup), die net als de mannen op zondag 5 april plaatsheeft, is aan een twaalfde editie toe.

Wielrennen op Sportwereld.be

De rensters nemen om 11u00 vanaf de Markt van Oudenaarde het vertrek voor een tocht van 144,9 kilometer. Van daaruit gaat het naar Oosterzele, Zottegem en Volkegem waar na 49 kilometer met de Wolvenberg de eerste van tien hellingen wacht. Vanaf de Kruisberg, na 118 kilometer, werken de vrouwen hetzelfde parcours af als de mannen. Op het menu staan dan nog de Oude Kwaremont en de Paterberg.

Vorig jaar ging de zege naar de Nederlandse Ellen van Dijk, die het haalde na een knappe solo. Zij was toen beter dan de Britse Elizabeth Armitstead en de Zweedse Emma Johansson. Beste Belgische was Liesbet De Vocht met een zevende plaats. Grace Verbeke is de enige Belgische die er ooit in slaagde de Ronde te winnen. Zij deed dat in 2010.

- tien hellingen -

Wolvenberg (49 km), Molenberg (62 km), Leberg (82 km), Berendries (86 km), Valkenberg (92 km), Kaperij (102 km), Kanarieberg (110 km), Kruisberg (118 km), Oude Kwaremont (128 km), Paterberg (131 km)

- deelnemende ploegen -

Boels, Rabo Liv, Wiggle-Honda, Velocio, Orica, Bigla, Hitec, Liv-Pantur, Lotto-Soudal, Ale Cipollini, Inpa, Astana, BTC City, Servetto, Topsport Vlaanderen-ProDuo, Lensworld, Poitou Charentes, Bepink, Twenty 16, Lointek, Parkhotel-Valkenburg, Aromitalia, Rytger, Matrix, Bizkaia, Fassa Bortolo

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.