En wat met Sagan? Tinkoff-Saxo twijfelt niet

Vorig jaar werd Peter Sagan in de aanloop van de Ronde van Vlaanderen nog uitgespeeld als één van de topfavorieten. De Slovaakse wonderboy is nog altijd maar 25 jaar maar toch is het opvallend stil rond hem. Bij zijn nieuwe ploeg Tinkoff-Saxo twijfelen ze echter niet: 'We geloven in hem.'

Wielrennen op Sportwereld.be

Winnen zat er nog niet in maar Peter Sagan stond in 2013 nog wel als tweede op het podium naast winnaar Fabian Cancellara (goed voor het beruchte billen-incident, weet u nog?) en het jaar voordien werd hij al eens vijfde. Vorig jaar viel tegen met een zestiende plek. Dit jaar staat hij wel in alle lijstjes van favorieten maar toch wordt hij eerder bij de outsiders gezet.

Sagan heeft er dan ook nog geen topseizoen opzitten. In de klassiekrs eindigde de Slovaak op een 4de plaats in de sprint in Milaan-Sanremo. Ook in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem kon Sagan nog niet schitteren: hij reed er een indrukwekkende beklimming van de Oude Kwaremont maar op het eind moest hij zijn medevluchters Thomas en Stybar laten rijden. In de Tirreno liet hij wel zijn eerste zege van het seizoen optekenen maar werd hij ook al eens puur op zijn waarde geklopt door Greg Van Avermaet.

Vanmiddag verkent Tinkoff-Saxo het parcrous van de Ronde maar de ploeg speelt de Slovaak resoluut uit als kopman en twijfelt niet:

'We geloven echt in hem', liet ploegleider Tristan Hoffman optekenen. 'Ik weet dat hij in vorm is en we konden de voorbije weken ook zien dat hij de laatste weken steeds beter werd. In de koers kende hij wat pech maar ik heb al eens met de jongens gepraat en zij steunen hem nog volledig. En een goed team zal cruciaal zijn hem om af te zetten voor de laatste 50 kilometer, wanneer de koers zal ontploffen.'

Sagan krijgt Matti Breschel, Maciej Bodnar, Matteo Tosatto, Pavel Brutt, Nikolay Trusov en Christopher Juul-Jensen als steun mee.

De belangijkste resultaten van Sagan dit seizoen:

Omloop het Nieuwsblad: niet gestart
Strade Bianche: 31ste
Tirreno-Adriatico: 1 zege, twee tweede plaatsen en winnaar puntenklassement
Milaan-Sanremo: 4de
Dwars door Vlaanderen: niet gestart
E3 Harelbeke: 30ste
Gent-Wevelgem: 10de

Bekijk alle uitslagen van Peter Sagan hier.

Corrigeer