Wout Van Aert reageert met sneer op nieuwe fietsen van Sky

Wout Van Aert reageert met sneer op nieuwe fietsen van Sky

Foto: photonews

De nieuwe fietsen van Team Sky, speciaal ontworpen voor de kasseiklassiekers, krijgen heel wat aandacht. Iedereen is enthousiast over de gloednieuwe fiets waarmee de renners zondag aan de start zullen verschijnen, en daar heeft veldrijder Wout Van Aert toch zo zijn bedenkingen bij...

Wielrennen op Sportwereld.be

De renners van Team Sky beschikken zondag over een gloednieuwe fiets, ontwikkeld door fietsenconstructeur Pinarello in samenwerking met autoconstructeur Jaguar. De Dogma K8-S is speciaal ontwikkeld voor de kasseien en onderscheidt zich van de concurrentie door een vederlicht frame (990 gram), gekoppeld aan een hoge schokabsorptie én flexibiliteit. Het geheime wapen van topfavoriet Geraint Thomas, klinkt het overal.

Dat was wel even anders toen Wout Van Aert op het WK veldrijden met een nieuwe fiets aan de start kwam. Na de nodige kettingproblemen schakelde hij in de wedstrijd toch over naar zijn ‘oude’ zwarte fiets, waarmee hij uiteindelijk bijna tot in het spoor van Mathieu van der Poel raakte. De kritiek achteraf van ­ondermeer Roland Liboton, die Van Aert amateurisme verweet, raakte bij de Lillenaar duidelijk een gevoelige snaar. En die kritiek is nog altijd niet helemaal verteerd, zo blijkt nu:

'Ik lees dat Team Sky met nieuwe fietsen start in de Ronde van Vlaanderen. Twee maanden geleden was dat nog 'onprofessioneel', nu waarschijnlijk het van het...', zette hij op Twitter.

Corrigeer