Het wordt een koude maar droge Ronde

Het wordt een koude maar droge Ronde

Foto: FRED DEBROCK

Het weer speelt vaak een doorslaggevende rol in de Ronde van Vlaanderen. Flandrien-weer maakt de koers hard en zorgt voor een natuurlijke schifting, onder een stralend lentezonnetje stijgt met de temperatuur ook het aantal kanshebbers. Zondag belooft het iets tussen de twee te worden.

Wie zich vandaag op of rond het parcours begaf, weet het uit ervaring: het was venijnig koud. Maar waar mogen de renners (en de supporters) zich zondag aan verwachten?

Het zonnetje zal zich wellicht niet laten zien. De temperaturen zullen in de namiddag wel opklimmen tot zo’n negen graden maar de gevoelstemperatuur ligt gevoelig lager: amper vijf graden. Van regen blijven de renners hoogstwaarschijnlijk wel gespaard.

Zondag komt een einde aan de strakke westenwind en komt de wind matig uit het noorden tot noord-oosten. De eerste zestig kilometer zullen dus afgewerkt worden met rugwind, de laatste acht kilometer zou de wind in het nadeel blazen.

Conclusie: zeker geen Flandrien-weer maar arm- en beenstukken zullen toch van pas komen. Tenzij voor sterke beren uit het noorden...?

Wielertoeristen hebben minder geluk

Wielertoeristen nemen zaterdag beter wel hun voorzorgen. Bovenop de koude gevoelstemperatuur bedraagt de neerslagkans in de voormiddag zo’n 37 graden...

Corrigeer