Wiggins al met Roubaix in het hoofd: ‘Daar sluit ik mijn wegcarrière af’

Wiggins al met Roubaix in het hoofd: ‘Daar sluit ik mijn wegcarrière af’

Foto: Photo News

Bradley Wiggins (Team Sky) rijdt zondag de Ronde van Vlaanderen helemaal in dienst van Geraint Thomas. Dat heeft ‘Wiggo’, die in Parijs-Roubaix van zondag 12 april zelf wil schitteren, vrijdag bevestigd.

Wiggins won donderdag nog de afsluitende tijdrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde en is klaar voor het echte werk. Zondag wil hij er alles aan doen om Thomas aan de zege te helpen in de Ronde.

‘Als dat lukt, denk ik niet dat ik aan de start sta van Parijs-Roubaix, want dan drink ik een deel van deze bar leeg’, schaterde Wiggins, die erg uitkijkt naar de komende twee wedstrijden.

‘Nog één doel op de weg: Parijs-Roubaix winnen’

‘Ik kijk uit naar de Ronde, maar nog meer naar Parijs-Roubaix. Daar trek ik immers een streep onder mijn wegcarrière. Zo veel renners hebben daar hun carrière beëindigd, denk maar aan Museeuw, Ballerini en Van Petegem. Het is een ideale plaats om te stoppen. Iedereen mag daar immers een ereronde afleggen ongeacht je positie in de wedstrijd. Elke renner wil daar ook finishen, in Roubaix stap je niet af. Ik zou zelfs met een sleutelbeenbreuk nog tot aan de wielerpiste rijden. Die eer die je daar te beurt valt. Ongelooflijk, nergens vind je dat’, klonk het bij Wiggins, die vorig jaar negende werd in de Helleklassieker.

‘Vorig jaar in Roubaix maakte ik een toffe dag door. Ik had in het bos van Wallers-Arenberg wel een gebroken wiel, maar dat was dan ook alles. Ik kende geen tegenslag en kwam niet ten val. Dat wil ik nu overdoen’, meldde hij. ‘Ik heb nu nog echt één doel op de weg en dat is Parijs-Roubaix winnen. Als dat zo is, zal ik die overwinning zelfs hoger inschatten dan mijn eindzege in de Tour van 2012. Ik heb toen niet kunnen genieten, buiten twee momenten dan. De tijdrit en de rit op de Champs Elysées toen Mark Cavendish won. Toen was ik verzadigd van het wielrennen. Ik had het gehad. Nu ligt dat compleet anders, ik geniet opnieuw van het wielrennen’, aldus Wiggins.

Corrigeer

MEER NIEUWS