Deelnemers vermijden Koppenberg en rijden kortere afstand door slechte weer

Deelnemers vermijden Koppenberg en rijden kortere afstand door slechte weer

Foto: tdc

In Brugge en Oudenaarde zijn zaterdagmorgen alle deelnemers aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo gestart voor een rit van 239, 127 of 71 kilometer. ‘Alle 16.000 tickets waren verkocht, maar door het slechte weer is er wat meer verval. Meer deelnemers hebben vandaag beslist om niet de langste afstand te rijden en kiezen ervoor om de Koppenberg te ontwijken’, zegt woordvoerder Chris Vannoppen van organisator Golazo.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Tijdens de Ronde van Vlaanderen Cyclo krijgen wielerliefhebbers de kans zichzelf te testen op het parcours van ‘Vlaanderens Mooiste’. Voor de afstand van 239 km met start in Brugge waren 4.650 deelnemers ingeschreven, maar door het slechte weer koos een deel voor de 127 km of 71 km vanuit Oudenaarde.

‘Ongeveer 400 tot 500 deelnemers hebben deze morgen geopteerd voor een kortere afstand. Een dikke 4.000 wielertoeristen is tussen 07.00 en 08.00 uur gestart met de langste afstand. Het is nog altijd aan het regenen, het is koud en er is veel wind. We zijn voorbereid op veel verkleumde deelnemers aan de finish’, zegt woordvoerder Chris Vannoppen.

Voor het eerst had de organisatie een lus ingebouwd zodat de Koppenberg, waar veel deelnemers van de fiets moeten stappen, kon vermeden worden. ‘We zien dat veel van hen daar effectief gebruik van maken. Door het natte weer is het heel moeilijk om boven te raken. De deelnemers waren vorig jaar ook beter getraind, omdat we een beter voorjaar hadden’, zegt Vanoppen.

Corrigeer

MEER NIEUWS