tocht overschaduwd door gegooi met bommetjes

FOTO. Buffalosupporters stappen in colonne naar Ghelamco Arena

Enkele honderden supporters van KAA Gent palmden zondagavond de Gentse binnenstad in. In een heuse 'Buffalomars' wandelden ze van de stadshal naar de Ghelamco Arena, waar de Buffalo's KV Kortrijk bekampten in hun eerste play-off 1 opdracht. Een overvloed aan rook- en andere bommetjes testten de akoestiek onder de stadshal en deden even later de alarmsystemen van een aantal winkels in de Koestraat tilt slaan. Ook onderweg werd de sfeervolle optocht verder door een paar 'fans' verstoord, ondanks de dubbele oproep van de organisatoren en Buffalomascotte Ben Bundervoet.

Op een paar strategische plaatsen werd een 'Buffalo sitdown' actie georganiseerd, en in de buurt van het UZ sloten nog tal van fans aan bij de Buffalomars, die ondertussen ook het gezelschap had gekregen van de reus van KAA Gent. Aan de Ghelamco Arena werd de massa kort toegesproken door voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie. Een derde plaats in de Jupiler Pro League en de daaraan gekoppelde rechtstreekse kwalificatie voor de Europa League blijft de ambitie van KAA Gent dit seizoen, al dromen de fans diep in hun hart natuurlijk van een eerste landstitel. Gentenaar.be wandelde de Buffalomars mee, van onder de stadshal tot in de Ghelamco Arena.

Later op de avond viel er alleen maar goed nieuws te rapen in de Gentse voetbaltempel: de blauw-witte helden namen vlotjes de maat van tegenstander KV Kortrijk en stonden meteen (even) aan de leiding van de Jupiler Pro League. De Ghelamco Arena mag zich tijdens play-off 1 ook verheugen in liefst 15600 abonnees, dat zijn er zelfs een tweeduizend tal meer dan in de reguliere competitie.

Meer over de 'Buffalomars' met onder meer een reactie van politiecommissaris Patric Joos, verantwoordelijk voor de openbare orde, leest u in de papieren versie van De Gentenaar van dinsdag 7 april.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio