Daarom mogen Chinezen niet meer slapen in Ikea

Daarom mogen Chinezen niet meer slapen in Ikea

Foto: anp

Meubelgigant Ikea nodigde vorig jaar haar Chinese klanten uit om 'een dutje te komen doen op de heerlijke slaapmeubelen van Ikea'. De klanten reageerden echter iets te enthousiast, waardoor de winkels vol slapende mensen lagen. Ikea trekt de reclamespot dan ook in en verbiedt voortaan slapen in de winkel. 'Het was gewoon een te groot succes', aldus de keten.

'Er is airco en plaats genoeg', kopten de reuzegrote affiches in China vorig jaar naar aanleiding van een reclamecampagne die het slaapmeubilair van Ikea wilde promoten. 'Kom naar Ikea en doe een zalig dutje', klonk het. 

Vlak na de lancering van de campagne bleek het effect echter groter dan Ikea had gedacht: honderden Chinezen vleiden zich gewillig neer op de bedden en uitklapbare sofa's en bleven er urenlang liggen. Medewerkers van de vestiging in Peking zien enkel nadelen: 'Het is hier erg rommelig en alle lakens worden heel snel vuil. Dit gedrag jaagt mensen die een bed willen kopen weg.'

De Chinezen zelf zijn voorlopig nog niet onder de indruk van de nieuwe regels en knappen regelmatig nog een uiltje in de sofa's en bedden. 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees