Waasland-Beveren bevestigt: 'Nemen afscheid van Brepoels'

Waasland-Beveren bevestigt: 'Nemen afscheid van Brepoels'

Guido Brepoels Foto: Belga

Waasland-Beveren zal het aflopende contract van trainer Guido Brepoels niet verlengen, dat meldt de Oost-Vlaamse eersteklasser in een persbericht. Volgens de club 'werd die beslissing dinsdagnamiddag genomen in de Raad van Bestuur na een evaluatie van alle relevante factoren en een vergelijking van de visie van club en trainer.'

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Brepoels stond pas sinds begin januari aan het roer bij de eersteklasser, hij volgde er Ronny Van Geneugden op en tekende een contract tot het eind van het seizoen. Onder leiding van de 53-jarige Limburger verzekerde Waasland-Beveren zich nipt van het behoud in de Jupiler Pro League.

'De beslissing om geen nieuwe overeenkomst met Guido Brepoels op te stellen kwam er na een drietal gesprekken met de veldmeester, waaruit bleek dat de verwachtingen op middellange termijn niet compatibel waren en dat een nieuwe verbintenis niet opportuun zou zijn voor beide partijen', aldus de club.

Brepoels blijft wel aan het roer tijdens de resterende wedstrijden van het seizoen. Waasland-Beveren werd in Play-Off II in de A-groep ondergebracht en speelt er tegen Genk, Zulte Waregem en KV Mechelen. Op de openingsspeeldag leed een verjongd Waasland-Beveren zondag nog een zware 4-1 nederlaag op het veld van Malinwa. 'Wat betreft Play-off II geeft de clubleiding er de voorkeur aan Brepoels de ploeg te laten leiden tot het einde van het seizoen in zijn kenmerkende, gedreven stijl. De club heeft alle vertrouwen in de professionele ingesteldheid van Brepoels om een geslaagde play-offcampagne af te werken', klinkt het bij de club, die de play-offs wil gebruiken als voorbereiding op volgend seizoen.

'Waasland-Beveren wil de play-offs op een ernstige manier aanpakken en zijn supporters nog enkele mooie momenten bezorgen na een moeilijk seizoen. Tegelijkertijd ziet het clubbestuur de nacompetitie als voorbereiding op volgend seizoen en wenst het de komende weken een duidelijker beeld te krijgen van enkele jongere spelers in de eigen rangen. Die jongeren krijgen dan ook volop hun kans in de play-offs, zonder de aandacht voor de beoogde resultaten en doelstellingen te verliezen.'

'Het clubbestuur van Waasland-Beveren is Guido Brepoels dankbaar en erkentelijk voor het werk dat hij heeft neergezet op de Freethiel. Ten slotte wenst de clubleiding zich uitdrukkelijk te distantiëren van de recente berichtgeving over Brepoels in enkele kranten. Wij hebben hem leren kennen als een gedreven trainer die veel tijd en energie steekt in de voorbereidingen van trainingen en wedstrijden en niet alleen op het mentale vlak, maar ook wat betreft het fysieke en tactische aspect van voetbal blijk heeft gegeven van heel wat ervaring op het hoogste niveau.'

'De clubleiding van Waasland-Beveren zal de komende dagen de zoektocht aanvatten naar een geschikte opvolger voor Brepoels.' Die opvolger wordt dan de zevende hoofdcoach voor de Waaslanders in drie seizoenen.

Niet overtuigd van Brepoels

De 53-jarige Brepoels wordt dus ondanks de redding en het blind opvolgen van instructies aan de kant geschoven. Een formele beslissing van de raad van bestuur, gezien men ondanks de redding niet overtuigd is van een lange termijnproject met Brepoels. Vanuit de spelersgroep zelf kwam er kritiek op de beperkte talenkennis van de meester-motivator en ook met het tactische plaatje kunnen bepaalde spelers zich niet verzoenen. Daarnaast is men ook in de bestuurskamer niet tevreden over de magere 6 op 27 die Brepoels in de reguliere competitie pakte en vindt men dat hij de spelers niet beter maakt.

Voor Brepoels zelf zal de beslissing niet echt als een verrassing komen. Vorige week vertelde hij in onze krant nog dat hij een positief gesprek had gehad met de club. Maar zondag, voor de wedstrijd tegen KV Mechelen, had hij al een tip gekregen dat het niet goed zou aflopen. Desondanks hield hij zich toch nog kranig, tegen zijn winnaarsmentaliteit in. De afgang tegen de Maneblussers deed hem duidelijk pijn, maar werd mede georchestreerd van bovenaf omdat enkele spelers die einde contract zijn hun kans moeten krijgen in Play-off 2. Op zich het volste recht van de club met het oog op volgend seizoen, maar wanneer spelers als een Godemèche (30) – al een jaar niet meer in de A-kern te bespeuren – moeten invallen, stellen we ons toch vragen. Zeker wanneer zij zich moeten bewijzen terwijl manager Dirk Poppe met vakantie was en technisch directeur Danny De Maesschalck voorrang gaf aan een scoutingopdracht. Het werd hen door enkele anciens alvast niet in dank afgenomen.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.