App ‘On Wheels’ helpt rolstoelgebruikers toegankelijke gebouwen te vinden

App ‘On Wheels’ helpt rolstoelgebruikers toegankelijke gebouwen te vinden

Foto: fvv

Gent -

Als u door het Gentse stadscentrum loopt, stelt u zich waarschijnlijk weinig vragen bij de hoogte van de drempels van de winkels of welke toiletten er in de horecazaken staan. Maar voor rolstoelgebruikers is dat bijzonder cruciale informatie. Honderden vrijwilligers verzamelden al die info in de app ‘On Wheels’.

‘On Wheels’ is een idee van Antwerpenaar Michiel Desmet (29). Michiel raakte in 2013 betrokken bij een zwaar busongeval in Thailand, waarin hij niet enkel verlamd raakte aan zijn benen, maar ook zijn vriendin Sofia verloor. Michiel zit sindsdien aan zijn rolstoel gekluisterd, maar bleef niet bij de pakken zitten. Na zijn revalidatie wou hij zijn leven als rolstoelgebruiker zo aangenaam mogelijk maken.

‘In een rolstoel belanden, verandert je leven drastisch. Deuren en drempels kunnen onoverkomelijke hindernissen worden en plots moet je je afvragen of er in het restaurant waar je wil gaan eten wel een aangepast toilet is’, zegt Michiel. ‘We leven in de 21ste eeuw, dan kan het gewoon niet dat mensen in een rolstoel niet zonder uren piekeren hun deur uit kunnen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio