Club Brugge in nesten: cruciale maand op halve kracht

Club Brugge in nesten: cruciale maand op halve kracht

Thomas Meunier Foto: Photonews

Club Brugge moet het de komende maand zonder Felipe Gedoz en Thomas Meunier doen. Gedoz heeft een overbelasting aan de lies (pubalgie), Meunier kampt met een scheur in de buikspieren. Ook Oscar Duarte, spierscheur in de dij, mist de confrontaties met Kortrijk, Dnipropetrovsk en Anderlecht.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge kampt met een overvolle ziekenboeg. Naast centrale verdediger Bjorn Engels, die voor de rest van het seizoen out is met een knieblessure, moet de competitieleider het ook minstens een maand zonder Thomas Meu­nier stellen. De rechtsachter werkte op 22 maart de gewonnen bekerfinale al af met een inspuiting wegens een scheur in de buikspieren en moest afhaken bij de Rode Duivels. ‘Meunier is nog minstens vier weken out’, zegt algemeen manager Vincent Mannaert.

Daarbij komt nog dat de Costa Ricaan Oscar Duarte tijdens een vriendschappelijke interland tegen Paraguay een spierscheur opliep in de dij. Trainer Michel Preud’homme gaf vorige vrijdag aan dat het om een scheur van zeven à acht centimeter gaat. ‘Duarte zal zeker de drie eerstvolgende wedstrijden niet inzetbaar zijn’, aldus Mannaert. ‘Daarna zullen we moeten bekijken hoe zijn blessure evolueert. Bij sommige spelers gaat dat sneller dan bij anderen.’

Felipe Gedoz is eveneens minimaal vier weken out met een overbelasting (pubalgie) aan de lies en last aan de adductoren. Als Meunier en Gedoz goed revalideren, zouden ze de zevende wedstrijd in Play-off 1 in Anderlecht halen. Club Brugge kan zich wel optrekken aan de bijna volledig herstelde Victor Vazquez.

Lees de reactie van Club-manager Vincent Mannaert in onze digikrant!

Corrigeer