De offerte met Livios.be

OFFERTE. Wat kost een zonneboiler?

OFFERTE. Wat kost een zonneboiler?

Foto: Stiebel Eltron

Je zou graag profiteren van gratis zonne-energie, maar wilt weten hoeveel ‘gratis’ precies kost? We vroegen het aan fabrikant Stiebel Eltron.

Voor een gezin van twee personen is 2.500 euro de absolute bodemprijs. Daarvoor krijg je een boiler van 150 liter, een zonnecollector van 2,5 m² en alle installatietoebehoren. Exclusief btw, plaatsing en premies.

Heb je een groter gezin? Dan heb je een grotere boiler nodig, meer panelen … én meer centen. Voor een gezin van vier betaal je minstens 4.000 euro. Zo’n installatie bestaat uit een boiler van 300 liter en twee zonnecollectoren. Vanaf een vijfde persoon moet je zo’n 250 euro per gezinslid bijtellen.

Hou er ook rekening mee dat een installatie op een plat dak duurder is. De meerkost zit ‘m in de extra hulpstukken om de collectoren in de juiste hellingsgraad te krijgen.

Bij nieuwbouw kost het twee installateurs ongeveer één dag om het hele systeem te plaatsen. Ben je aan het renoveren? Dat betekent extra werk en dus een hogere eindfactuur.

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over zonneboilers. Of stel je eigen vraag op ons forum: www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees